Kart Tipleri Nelerdir ve Nasıl Oynanırlar?

Oyunu indirdin, becerilerini geliştirdin ve "Artık hazırım," dedin. "Runeterra'da daha önce hiç yaşamadığım maceralar yaşamaya hazırım," Ama bir dakika, BİR SÜRÜ kart var bu oyunda! Legends of Runeterra, kart oyunlarının keyifli dünyasına yeni ve heyecan verici bir yorum getiriyor ama karşına çıkacak amansız çatışmalara da mümkün olduğunca iyi hazırlanmanı istiyoruz. Yani şimdi kartlardan bahsetmenin vaktidir.

LoR'da bilmen gereken üç ana kart tipi var:

  1. Müttefikler: Bu birimler çağrılıp oynanana kadar arka safta bekleyebilir. Hasar verip hasar alabilirler, saldırabilirler ve saldırıları karşılayabilirler. Bunları ordunun savaşa atılmaya hazır yiğit askerleri gibi düşün.

  2. Şampiyonlar: Birimler askerse, şampiyonlar biraz komutana benzer. Diğer birimlerinle birlikte arka safta duran bu kartlar seviye atlayabilir ve hepsinin de seviye atlamalarını sağlayan özel koşullar vardır! Şampiyonlar hakkında daha fazla bilgi almak için Runeterra'nın Bölgeleri'ni keşfet.

  3. Büyüler: Sen bir büyücüsün, oyuncu! Çok iyi olduğuna da bahse gireriz, hele bu kartları da oynarsan. Büyüler, hızlarına bağlı olarak (onu sonra açıklayacağız) farklı zamanlarda kullanılabilir ve oyunun gidişatını değiştiren etkiler ortaya çıkarabilir!

Şampiyonlar genellikle güçlü savaşçılardır ama en güçlü birimler her zaman onlar değildir. Stratejini kurup oyuna hâkim olmak için her iki çeşidi de kullanmalısın.

Temel bilgileri verdik, biraz daha derine dalalım şimdi.

Birimler

Bir kartın anatomisini, Pençe Anası Vrynna kartı üzerinden açıklayalım:

 

Sol üst köşede mana bedeli bulunuyor. Vrynna'yı oynamak istersen bunun bedeli 6 mana. Yani genellikle 6. tur civarı oynayabildiğin bir kart (ama Pençe Anası gibi güçlü kartları daha erken çağırmanın bir takım yöntemleri var).

Ortada kartın adı yer alıyor, böylece sen de rakiplerin de savaş meydanında kimin olduğunu takip edebiliyorsunuz.

Kartın alt kısmında varsa tesirler yazar. Burada Aban, bir rakibin canı Pençe Anası Vrynna'nın verdiği hasardan azsa geri kalan hasarın Nexus'a verileceği anlamına geliyor!

Kartın adından ve tesirlerinden sonra, varsa sahip olduğu diğer özel yetenekler gelir. Bizim örneğimizde Pençe Anası Vrynna, adının hakkını vererek hasar alıp ölmedikçe güç kazanıyor!

Vrynna'nın yeteneklerinin altındaki şu ufak Freljord simgesini görüyor musun? Bu da kartın hangi Runeterra bölgesine ait olduğunu gösterir.

Bahsetmek istediğimiz bir sonraki konuysa bir birimin güç ve can değerleri. Pençe Anası Vrynna başlarda pek fazla hasar veremeyebilir. Ama savunma yapmasına izin verirsen gücü Freljord'un şiddetlenen rüzgârları gibi artıverir.

Birbirinin yeteneklerini tetikleyen kartlarla yapabileceğin kombolar için gözünü dört aç, oyunun zaferle sonuçlansın!

 

Şampiyonlar

Şampiyonlar, seviye atlayarak niteliklerini arttırıp daha iyi yetenekler kazanabilen özel bir birim türü.

garen_upgrade.png

Seviye Atlama Koşulları

Şampiyonlar işte bu yüzden bu kadar güçlü! Niteliklerinin nefis olmasının yanında sadece onlara özgü olan Seviye Atlama mekaniğine sahipler. Her şampiyonun kendine özgü bir seviye atlama koşulu var. Bu koşul kartın ortasında, şampiyonun isminin altında yazar (görmek için imlecini kartın üstünde tut ya da karta tıkla!) Bu koşullar yerine geldiğinde şampiyon seviye atlayıp yeni yetenekler kazanır. Yukarıdaki Garen örneğine bakalım. Seviye atladığında canı ve güç değeri arttı. Şampiyonun seviye atladıktan sonra ölse bile, yeni bir kopyasını çekip çağırdığında o da seviye atlamış olarak gelir! Düşmanlar bir gözü açık uyusun!

Şampiyon Büyüsü

Tahtanda bir şampiyon varken elinde de aynı şampiyonun kopyası varsa elindeki kopya bir büyüye dönüşür! Yani birtakım kurnazca taktikler yapmazsan oyun tahtasına aynı anda aynı şampiyondan iki tane koyamazsın. Bu normal etkinin yanında, o şampiyonun bir kopyası da destene döner. Şampiyon büyüsünü, büyüteç simgesine dokunup ya da tıklayıp Detaylı Bakış'ı açarak da görebilirsin.

 

Büyüler

Oyunda, ne zaman oynanabildiklerine göre sınıflandırılmış üç farklı büyü tipi var: anlık, hızlı ve yavaş.

Anlık Büyüler

burst_photo.png

Anlık büyüler her zaman oynanabilir ve rakiplerin, büyüleriyle bu büyülere karşılık veremez! Yani eylem sırası sende olduğu (ve oynayacak manan olduğu) sürece bu büyülerden istediğin kadarını oynayabilirsin! Anlık büyülerin solunda parıltı şeklinde bir simge olur ve Detaylı Bakış'ta üstlerinde ANLIK yazar.

Hızlı Büyüler

fast_spell.png 

Hızlı büyüler savaş sırasında ya da diğer hızlı büyülere ve yavaş büyülere karşılık olarak oynanabilir. İki oyuncu da başka bir büyü eklemeden pas geçtiğinde büyüler soldan sağa doğru sırayla sonuçlanır.

Hızlı büyüler oynamak rakibine karşılık verme fırsatı verir. Bu yüzden onları ne zaman oynadığına dikkat et ve rakibinin kaç manası kaldığını göz önünde bulundur. Hızlı büyülerin sol tarafında kanatlı bir ayakkabı simgesi bulunur ve Detaylı Bakış'ta üstlerinde HIZLI yazar.

Yavaş Büyüler

 slow_actual.png

Yavaş büyüler... yavaştır! Ama hızdan kaybettiklerini güçle telafi ederler. Bunları sadece eylem sırası sendeyken ve o sırada çatışma yoksa veya büyüler sonuçlanmıyorsa oynayabilirsin. Yavaş büyülere hızlı ya da anlık büyülerle karşılık verilebilir, bu yüzden bu büyüleri oynarken rakibinin kaç manasının kaldığını göz önünde bulundur!

Yavaş büyülerin solunda mor bir saat simgesi vardır ve Detaylı Bakış'ta üstlerinde YAVAŞ yazar.

Bu makale yardımcı oldu mu?

Aradığını bulamıyor musun?

İster teknik sorunlarda ister tilt olma sorunlarında, sana yardım etmek için buradayız. Bilet gönder! Porolardan biri yemediği sürece yakında sana geri dönüş yapacağız.

/ Bilet Gönder